Gepofte aardappel met gerookte zalm
Gepofte aardappel met gerookte zalm

Gepofte aardappel met gerookte zalm

2 - 4 porties | met crème fraîche en bieslook

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Potatoes

100 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

5 g

Fresh chives

120 g

Smoked salmon

(Contains Fish)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2177 kJ
Calories520 kcal
Fat33.7 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate35.7 g
Sugar1.9 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein19.3 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Was de aardappelen.
  • Snijd de aardappel over de lengte in, maar zorg ervoor dat je hem niet helemaal doorsnijdt. 

Tip: Je kunt de aardappelen ook in de oven op 200 graden bakken. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

2
  • Leg iedere aardappel op een stuk aluminiumfolie.
  • Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
  • Vouw het aluminiumfolie dicht en pof de aardappel 45 - 50 minuten op de barbecue.
3
  • Snijd of knip de bieslook fijn. Bewaar een klein deel apart ter garnering.
  • Meng in een kleine kom de crème fraîche met de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Trek met behulp van twee vorken de zalm in kleinere stukken.
4
  • Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en leg op een serveerschaal.
  • Schep de crème fraîche op de aardappelen. 
  • Verdeel de gerookte zalm eroverheen.
  • Garneer met de bieslook.