Geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden
Geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

Geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

4 porties | met verse kruiden, granaatappel en tahinsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten. Kies voor deze geroosterde groenten en waan je in Midden-Oosterse sferen. De granaatappelpitten, verse kruiden en tahinsaus maken het helemaal af!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Onion

500 g

Chestnut mushrooms

1 piece

Bell pepper

20 g

Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano

1 piece

Garlic

1 sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Pomegranate

1 piece

Courgette

40 g

Tahini sauce

(Contains Milk, Egg, Sesame)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1932 kJ
Calories462 kcal
Fat31.8 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate22.7 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein12 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Snijd de courgette in grove stukken.
  • Halveer de champignons.
  • Snijd de ui in partjes.
  • Snijd de paprika in blokjes.
2
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Leg de groenten op een groot stuk aluminiumfolie.
  • Meng de groenten met de Midden-Oosterse kruidenmix en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw het aluminiumfolie dicht en rooster de groenten 30 - 35 minuten op de barbecue.

Tip: Je kunt de groenten ook in de voorverwarmde oven op 200 graden roosteren. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

3
  • Snijd de verse kruiden fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de verse kruiden en knoflook met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
4
  • Verdeel de groenten over een serveerschaal.
  • Strooi de granaatappelpitjes eroverheen. 
  • Garneer met de kruidenolie en de tahinsaus.