Gekaramelliseerde gegrilde ananas met verse munt
Gekaramelliseerde gegrilde ananas met verse munt

Gekaramelliseerde gegrilde ananas met verse munt

om te delen | nagerecht met limoenslagroom

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak je barbecue compleet met dit zomerse nagerecht! Je serveert de gekaramelliseerde ananas met zelfgeklopte limoenslagroom en verse munt.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Pineapple

1 piece

Lime

4 piece

Skewers

10 g

Fresh mint

(May be present Celery)

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)2058 kJ
Calories492 kcal
Fat30.5 g
Saturated Fat17.7 g
Carbohydrate48.4 g
Sugar42.9 g
Dietary Fiber4 g
Protein3.8 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Paper Towel
Mixer

Cooking Steps

1
  • Dep de ananas droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de ananas met 2 el suiker.
  • Spiets de ananas aan de spiesen.
2
  • Snijd de helft van de limoen in partjes. Rasp de schil van de andere helft van de limoen met een fijne rasp.
  • Voeg de slagroom en 1 el suiker toe aan een kom. 
  • Mix met een handmixer in 3 - 4 minuten tot halfstevige pieken.
  • Roer de limoenrasp door de slagroom.
3
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Leg de ananasspiesen op de barbecue en grill 3 - 5 minuten, of tot de ananas is gekaramelliseerd.

Tip: Je kunt de ananasspiesen ook 3 - 5 in een voorverwarmde oven of in een koekenpan grillen.

4
  • Ris de munt van de takjes.
  • Leg de ananasspiesen op een serveerschaal en garneer met de muntblaadjes.
  • Serveer met de limoenslagroom en de limoenpartjes.