Grote garnalen met feta en cherrytomaten
Grote garnalen met feta en cherrytomaten

Grote garnalen met feta en cherrytomaten

om te delen | met verse peterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

50 g

Feta

(Contains Milk)

250 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Lemon

390 g

Jumbo shrimp

(Contains Crustaceans)

1 sachet(s)

Sicilian-style herb mix

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1518 kJ
Calories363 kcal
Fat20.1 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate10 g
Sugar6.8 g
Dietary Fiber4 g
Protein35.2 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Zester
Large Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

1
  • Rasp de citroen schil van de met een fijne rasp.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een grote kom de garnalen met de Siciliaanse kruiden, de olijfolie en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. 
2
  • Steek de barbecue aan (zie Tip). 
  • Leg de garnalen op een groot stuk aluminiumfolie. 
  • Voeg de cherrytomaten toe en en vouw het aluminiumfolie dicht. 
  • Rooster de garnalen 15 - 20 minuten op de barbecue.

Tip: Je kunt de garnalen ook in de oven roosteren op 200 graden. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

3
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verkruimel de feta.
4
  • Serveer de garnalen met cherrytomaten op een serveerschaal.
  • Garneer met de feta en verse peterselie.