Hartige ontbijtcrackers
Hartige ontbijtcrackers

Hartige ontbijtcrackers

3 x ontbijten voor 2 personen | kruidenkaas & ham, avocado & ei, roomkaas & ham

Met dit recept kun je drie keer ontbijten met twee personen. Je maakt verschillende variaties:

Crackers met kruidenroomkaas, ham en tuinkers (2 porties) Crackers met avocado, ei en tuinkers (2 porties) Crackers met roomkaas, ham en radijs (2 porties)

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Egg
Wheat
Barley
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

100 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

20 g

Cress

1 piece

Avocado

4 piece

Egg

(Contains Egg)

8 slice

Ham

100 g

Cream cheese

(Contains Milk)

1 bunch

Radish

12 piece

Crackers

(Contains Wheat, Barley, Gluten, Soy May be present Mustard, Sesame, Lupin)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3685 kJ
Calories881 kcal
Fat63.1 g
Saturated Fat21.2 g
Carbohydrate14.2 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein35 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verdeel vier crackers over twee borden. 
  • Besmeer de crackers met de kruidenroomkaas.
  • Verdeel de ham over de crackers en garneer met de tuinkers.
2
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren voorzichtig toe en kook de eieren 5 - 7 minuten (zie Tip). 
  • Giet daarna af en laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak in een kleine kom het vruchtvlees fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel vier crackers over twee borden. Verdeel de geprakte avocado erover. Garneer met de eieren en de tuinkers.

Tip: Je kunt de eieren ook vantevoren koken en in de koelkast bewaren. Pel de eieren in de ochtend om je crackers mee te beleggen.

3
  • Verdeel vier crackers over twee borden.
  • Snijd de radijs in dunne plakken.
  • Besmeer de crackers met de roomkaas.
  • Verdeel de ham over de crackers en garneer met de radijs. Breng op smaak met peper en zout.