Italiaanse rucolasalade met balsamicocrème
Italiaanse rucolasalade met balsamicocrème

Italiaanse rucolasalade met balsamicocrème

Bijgerecht | met semi-gedroogde tomaten, grana padano en pompoenpitten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Geef een twist aan je maaltijd en bereid in slechts 10 minuten een heerlijk bijgerecht. Met zomerse Italiaanse smaken is deze salade ook de perfecte aanvulling op je barbecue.

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Egg
Milk
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

40 g

Arugula

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Shallot

90 g

Semi-dried tomato mix

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

8 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

Balsamic vinegar

2 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories389 kcal
Energy (kJ)1629 kJ
Fat33.8 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate12.2 g
Sugar10.9 g
Dietary Fiber3.1 g
Protein7.1 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

1
  • Verhit een kleine koekenpan zonder olie op hoog vuur.
  • Voeg de pompoenpitten toe aan de pan en rooster 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen.
  • Zet het vuur uit en laat de pitten in de pan tot serveren.
2
  • Snipper de sjalot. 
  • Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. Meng de gesnipperde sjalot door de dressing en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
  • Halveer de semi-gedroogde tomaten.
3
  • Voeg de rucola toe aan de saladekom en meng met de dressing. 
  • Verdeel de semi-gedroogde tomaten over de salade.
4
  • Bestrooi de salade met de grana padano-vlokken en de geroosterde pompoenpitten.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.