Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

2 porties | met huisgemaakte cranberrycompote

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Kaiserschmarrn is een gekaramelliseerde, lichte pannenkoek die in stukjes wordt gesneden. In dit recept serveer je het met poedersuiker en zelfgemaakte cranberrycompote!

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

80 g

Dried cranberries

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

60 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

1 teaspoon

Ground cinnamon

20 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

200 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

100 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

Not included in your delivery

200 milliliters

Water

teaspoon

Salt

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)3735 kJ
Calories893 kcal
Fat17.8 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate163.5 g
Sugar118.9 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein17.7 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Saucepan
Small Bowl
Spatula
Mixer
Fryingpan with lid

Cooking Steps

1
  • Meng in een steelpan op middelhoog vuur de gedroogde cranberry's, 2 el kristalsuiker, 1 tl kaneel en 200 ml water.
  • Roer regelmatig en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken, of tot de cranberry's openbarsten. Laat afkoelen tot de compote dikker wordt.
  • Week in een kleine kom met water de rozijnen.
  • Scheid het eiwit van de dooier en bewaar beide in aparte grote kommen.
2
  • Klop met een mixer het eiwit en een snufje zout, tot er stevige pieken ontstaan.
  • Meng de eidooiers met 20 g kristalsuiker 4 - 5 minuten tot een luchtige en romige massa. Voeg beetje bij beetje de melk en de bloem toe en meng goed.
  • Spatel voorzichtig het eiwit erdoor tot er geen grote klonten eiwit meer overblijven.
3
  • Verhit in een koekenpan met deksel en een dikke bodem 1 el roomboter op middelhoog vuur.
  • Giet het beslag in de pan, dek af en kook 3 - 5 minuten, of tot goudbruin. Strooi na 3 minuten de rozijnen erover.
  • Snijd, wanneer de onderkant goudbruin is, de kaiserschmarrn in vieren. Draai om en kook 3 minuten verder, of tot goudbruin.
  • Scheur de kaiserschmarrn in hapklare stukjes.
4
  • Voeg 1 el kristalsuiker en 1/2 el roomboter toe aan de koekenpan. Zet het vuur middelhoog en schep de stukken 3 - 4 minuten om, of tot de suiker is gekaramelliseerd.
  • Verdeel de kaiserschmarrn over diepe borden.
  • Strooi de poedersuiker erover en serveer met de cranberrycompote.