Kaneelpannenkoeken met gebakken appel en peer
Kaneelpannenkoeken met gebakken appel en peer

Kaneelpannenkoeken met gebakken appel en peer

2 porties | met Griekse yoghurt en walnoten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze kaneelpannenkoek krijgt niet alleen een lekkere maar ook een letterlijke twist. Je mengt een deel van het beslag met kaneelsuiker en tekent hiermee een mooie spiraal direct in de pan.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Egg
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 teaspoon

Ground cinnamon

150 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

250 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

1 piece

Apple

1 piece

Pear

150 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

40 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

4 tablespoon

[Plant-based] butter

2 tablespoon

Brown sugar

2 tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories1071 kcal
Energy (kJ)4480 kJ
Fat59.9 g
Saturated Fat24.7 g
Carbohydrate105.6 g
Sugar46.9 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein28.2 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Spatula
Tall-Sided Pan
Whisk
Hand mixer
Hand mixer
Small Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

1
  • Verhit 2 el roomboter in een koekenpan op laag vuur. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
  • Kluts 2 eieren in een kom. Voeg 250 ml karnemelk toe en klop met een garde of mixer tot er veel luchtbellen ontstaan.
  • Weeg 150 g bloem af en voeg toe aan een tweede kom. Meng de bloem met 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker.
  • Spatel het ei-karnemelkmengsel door de bloem.
2
  • Meng de gesmolten roomboter in een kleine kom met 1 el bruine basterdsuiker en 1 tl kaneel.
  • Voeg 3 el van het pannenkoekenbeslag toe en meng goed. Voeg eventueel een klein scheutje melk toe als het te dik is geworden. 
  • Verwijder het klokhuis van de appel en peer en snijd de appel en peer in plakjes.
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan. Gebruik een lepel om met het kaneelsuiker-mengsel een spiraal in de pannenkoek te tekenen.
  • Bak de pannenkoeken in 2 minuten per kant bruin.
  • Ga door tot het beslag op is en houd de gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie. Voeg om de 2 pannenkoeken weer een beetje olie toe.
4
  • Verhit ondertussen 2 el roomboter in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de appel en peer 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1 el suiker en 1/2 tl kaneel toe en bak de appel en peer in 2 - 3 minuten zacht en bruin. 
  • Zet de stapel pannenkoeken op tafel en serveer met de Griekse yoghurt, de walnoten en de gebakken appel en peer.