Kapsalon met kipshoarma
Kapsalon met kipshoarma

Kapsalon met kipshoarma

2 porties | met kruidige friet en knoflookmayonaise

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Met slechts 15 minuten voorbereiding je eigen verse kapsalon? Door de voorgesneden friet is dat kinderspel. Terwijl die bakt in de oven, bereid jij rustig de rest van de verse ingrediënten. Wedden dat het beter smaakt dan van de snackbar?

Tags:
Recipe
Allergens:
Mustard
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

700 g

Rustic French fries

200 g

Chicken gyros

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

125 g

Red cherry tomatoes

75 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

10 g

Fresh chives

(May be present Celery)

1 piece

Garlic

50 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

1 sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

2 tablespoon

Buttermilk

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4612 kJ
Calories1102 kcal
Fat70.6 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate74.4 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein36 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de frieten in een grote kom met 1 el olijfolie, Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipshoarma in 5 – 7 minuten gaar.
2

  • Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in halve maantjes en snijd of knip de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van de helft van de mayonaise, de karnemelk en de bieslook (zie Tip).
  • Meng de sla, komkommer en cherrytomaten met de dressing in de saladekom.
Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Gebruik yoghurt, melk of extra mayonaise.

3
  • Pers vervolgens de knoflook of snijd fijn (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook.
  • Voeg de laatste 2 minuten van het bakken van de friet de kip toe aan de bakplaat.
  • Bestrooi met de kaas en bak nog 2 minuten mee in de oven.

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

4
  • Voor een klassieke kapsalon stapel je alle ingrediënten op elkaar (zie Tip).
  • Begin met de friet en kip met gesmolten kaas, daarbovenop de salade en dan de knoflookmayonaise. 

Tip: Houd je de frieten liever krokant? Serveer dan de salade en de knoflookmayonaise ernaast.