Kipsaté zonder stokjes
Kipsaté zonder stokjes

Kipsaté zonder stokjes

4 porties | met pindasaus, gefrituurde uitjes en kroepoek

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga deze week voor gebakken gemarineerde kippendij met pindasaus! Je garneert het geheel met gefrituurde uitjes en verse koriander, en serveert het met kroepoek van Noordzeegarnalen.

Tags:
Recipe
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Peanuts
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

10 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

50 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

120 g

Peanut sauce

(Contains Peanuts, Soy, Wheat)

30 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

60 g

Krupuk

(Contains Crustaceans May be present Molluscs, Fish)

400 g

Chicken thigh strips

Not included in your delivery

2.5 tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Sambal

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3319 kJ
Calories793 kcal
Fat48.1 g
Saturated Fat15.5 g
Carbohydrate45.5 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber3.4 g
Protein43.3 g
Salt5.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Snijd de verse koriander fijn.
  • Snijd de kippendijreepjes in de lengte in kleinere reepjes.
2
  • Meng in een kom een marinade van de hoisinsaus en de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de kip in de marinade en zet opzij tot verder gebruik.
3
  • Verhit de pindasaus en de ketjap al roerend in een pan op laag vuur. Voeg sambal toe naar smaak.
  • Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Leg de kip op een serveerschaal.
  • Serveer de pindasaus apart en garneer met de gebakken uitjes.
  • Garneer de kip en saus met de verse koriander.
  • Serveer met de kroepoek.