Knapperige kipburgers op brioche
Knapperige kipburgers op brioche

Knapperige kipburgers op brioche

2 porties | met avocadodip, tomaat en sla

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze kipburgers maak je zelf knapperig door ze een paneerlaagje te geven. Je belegt de briochebroodjes met avocadodip, tomaat en sla!

Allergens:
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people
Chicken burger

2 piece

Chicken burger

Brioche bun

2 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

Tomato

1 piece

Tomato

Panko breadcrumbs

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

Avocado dip

80 g

Avocado dip

Lamb's lettuce

40 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2992 kJ
Calories715 kcal
Fat45.2 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate50.8 g
Sugar7.5 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein25.4 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
Deep Plate

Cooking Steps

1
  • Snijd de briochebroodjes in twee helften.
  • Verhit 1 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Rooster de broodjes 1 - 2 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal de geroosterde broodjes uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd de tomaat in dunne plakken.
2
  • Vul een diep bord met de panko en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk de kipburgers met de mayonaise en wentel ze door de panko tot de hele burger bedekt is met een laagje panko. 
3
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de burgers in 8 - 10 minuten gaar. Keer ze regelmatig om.
4
  • Besmeer de geroosterde broodjes met de avocadodip.
  • Beleg de onderste helft van de broodjes met de sla en tomatenplakjes.
  • Leg de burger op de tomaat en werk af met het bovenste broodje.