Koreaanse stijl 'fried rice' met kip
Koreaanse stijl 'fried rice' met kip

Koreaanse stijl 'fried rice' met kip

2 porties | met kimchisaus en ei

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze 'fried rice' bijvoorbeeld, waar je met speciale Koreaanse ingrediënten met het grootste gemak een heerlijke maaltijd van maakt voor 2.

Tags:
Recipe
Allergens:
Soy
Wheat
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Jasmine rice

100 g

Chicken thigh strips

400 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

1 piece

Garlic

40 g

Kimchi sauce

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

40 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

10 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

10 g

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories677 kcal
Energy (kJ)2833 kJ
Fat26.3 g
Saturated Fat5.6 g
Carbohydrate78.1 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein27.9 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large wok or sautépan

Cooking Steps

1
  • Breng 360 ml water aan de kook in een pan met deksel.
  • Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Haal van het vuur en laat met het deksel op de pan enkele minuten nagaren.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes en 2 tl sojasaus toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. 
2
  • Voeg de Koreaanse kruiden toe aan de kip en bak 1 minuut. 
  • Voeg de knoflook, sesamolie en groentemix toe en roerbak 3 - 5 minuten.
  • Schuif de groenten in de pan naar één kant en breek de eieren boven de lege kant.
  • Kluts de eieren los in de pan en roerbak ongeveer 1 - 2  minuten of tot ze gestold zijn.
  • Meng vervolgens de eieren door de groenten. 
3
  • Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met de groenten en verhoog het vuur.
  • Roerbak 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Zet het vuur uit. 

Tip: Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. 

4
  • Voeg de zoete Aziatische saus en overige sojasaus toe aan de pan en meng.
  • Verdeel de fried rice over diepe borden.
  • Besprenkel met de kimchisaus en bestrooi met sesamzaad naar smaak.