Krokant gebakken garnalen
Krokant gebakken garnalen

Krokant gebakken garnalen

4 porties | met srirachamayo en mangodip

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze garnalen serveer met een pittige kick! Je voegt namelijk piri-pirikruiden toe aan het krokante laagje en combineert ze met srirachamayo.

Allergens:
Crustaceans
Wheat
Mustard
Milk
Soy
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

320 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

50 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

3 teaspoon

Piri piri seasoning

40 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

50 g

Sriracha mayo

(Contains Mustard, Soy, Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

2 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2223 kJ
Calories531 kcal
Fat33.6 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate29.3 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber1.6 g
Protein26.4 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Medium Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg de gewone mayonaise toe aan een kom.
  • Meng in een andere kom de panko, piri-pirikruiden en 2 el olijfolie.
2
  • Voeg de garnalen toe aan de mayonaise, breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Haal de garnalen door de panko en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de garnalen 10 - 15 minuten bovenin de oven, tot ze licht goudbruin en gaar zijn.
3
  • Meng in een kleine kom de mangochutney en de zure room.
  • Voeg de sambal toe en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Leg de knapperige garnalen op een serveerschaal.
  • Serveer met de mangodip en srirachamayo in aparte schaaltjes.