Kruidige pompoencake
Kruidige pompoencake

Kruidige pompoencake

+/- 10 plakken | met roomkaasglazuur en pecannoten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Romig, zoet én knapperig: dat is ieder hapje van deze cake! Ga deze week aan de slag met pompoen, roomkaas en pecannoten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Pecannoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 5 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Diced pumpkin

160 g

Butter

(Contains Melk (inclusief lactose))

200 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

4 piece

Egg

(Contains Ei)

200 g

Flour

(Contains Tarwe May be present Gluten)

0.7 sachet(s)

Baking powder

(Contains Tarwe May be present Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 sachet(s)

Speculaas spices

100 g

Powdered sugar

(May be present Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Gluten, Noten)

50 g

Cream cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

40 g

Chopped pecans

(Contains Pecannoten May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories1914 kcal
Energy (kJ)8008 kJ
Fat96.5 g
Saturated Fat49.5 g
Carbohydrate227.2 g
Sugar154.7 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein32.4 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Spatula
Large Bowl
Cake tin (25cm length)
Hand mixer
Cake tin (25cm length)
Hand mixer
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pompoenblokjes, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. 
  • Haal ondertussen de roomboter uit de koelkast en weeg 160 gram af. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemparatuur komen. 
  • Giet vervolgens de pompoenblokjes af en laat afkoelen. Prak de pompoen met een vork tot een puree.
Cake bakken
2
  • Bekleed een cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de roomboter, het kristalsuiker en een snufje zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa.
  • Mix één voor één de eieren door het beslag en voeg de pompoenpuree toe.
  • Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake 40 - 45 minuten in de oven.
Toppings voorbereiden
3
  • Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.
  • Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaasglazuur en garneer met de geroosterde pecanstukjes.