Luchtige peer-kaneelcake
Luchtige peer-kaneelcake

Luchtige peer-kaneelcake

+/- 12 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Kies deze week voor luchtige peer-kaneelcake.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

45 g

Butter

(Contains Milk)

⅓ teaspoon

Ground cinnamon

1.02 piece

Egg

70 g

Cake mix

(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Egg)

⅓ piece

Pear

Not included in your delivery

0.83 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Calories374 kcal
Energy (kJ)1565 kJ
Fat29 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate23 g
Sugar16 g
Dietary Fiber0.9 g
Protein5 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Whisk
Saucepan
Small Bowl
Bowl
Large Bowl
Hand mixer
Hand mixer
Parchment Paper

Cooking Steps

Kaneelsiroop maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de boter uit de koelkast, houd 50 gram apart en snijd de rest in blokjes. Smelt de 50 gram boter in een steelpan op laag vuur. Haal van het vuur en voeg al roerend de suiker, 2 tl kaneel en een mespuntje zout toe. Meng 2 - 3 minuten en laat daarna 8 - 10 minuten afkoelen. Kluts 2 eieren in een kleine kom. Voeg, als de siroop niet meer heet is, de eieren al roerend toe aan de kaneelsiroop. Zet opzij.

Beslag maken
2

Giet de cakemix in een grote kom. Kluts de overige eieren in een andere kom. Voeg de overige boter en de geklutste eieren toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.

Cakevulling toevoegen
3

Vet een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van 24 cm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de taartvorm. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kwarten. Leg ze met de bolle kant naar onder in waaiervorm op het beslag. Giet de kaneelsiroop erover.

Cake bakken
4

Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Controleer na 50 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Snijd de cake in punten.