Mac & cheese met pankotopping
Mac & cheese met pankotopping

Mac & cheese met pankotopping

bijgerecht voor 4 personen | met cheddar, conchiglie en verse bieslook

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga voor deze mac & cheese met twee soorten kaas en een knapperig korstje van panko!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

180 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

1 piece

Onion

150 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

100 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

10 g

Fresh chives

(May be present Celery)

3 teaspoon

Ground paprika

250 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

1 pinch

Nutmeg

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

40 g

[Plant-based] butter

40 g

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4817 kJ
Calories1151 kcal
Fat60 g
Saturated Fat38.9 g
Carbohydrate100.4 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein50.3 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pot
Large Frying Pan
Oven Dish

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de pasta 11 - 13 minuten. Bewaar 100 ml pastawater, giet de pasta af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui fijn.
  • Voeg de kazen toe aan een kom en meng goed door elkaar.
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 4 minuten, of tot hij glazig is.
  • Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.
  • Roer de bloem en de helft van het paprikapoeder door de ui en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Voeg 1/3 van de melk toe aan de ui en roer tot het goed is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer met de overige melk.
3
  • Roer het pastawater door de melk zodat er een gladde saus ontstaat. Voeg nootmuskaat naar smaak toe, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
  • Haal de pan van het vuur, roer 3/4 van de kaas erdoor en laat smelten. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Meng de panko met de overige kaas.
4
  • Roer de pasta door de kaassaus en meng goed.
  • Voeg het geheel toe aan een ovenschaal en bestrijk met het panko-kaasmengsel.
  • Bak 10 - 15 minuten bovenin de oven, of tot de korst goudbruin kleurt.
  • Strooi het overige paprikapoeder erover en garneer met de bieslook.