Maiskolf met Parmigiano Reggiano
Maiskolf met Parmigiano Reggiano

Maiskolf met Parmigiano Reggiano

2 stuks | met knoflookboter en verse peterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten. Kies voor deze heerlijke maiskolf als het perfecte bijgerecht voor op de BBQ. Door de roomboter en Parmigiano Reggiano is hij extra romig, en extra lekker!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Corn on the cob

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

100 g

Butter

(Contains Milk)

1 piece

Garlic

3 teaspoon

Smoked paprika

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2238 kJ
Calories535 kcal
Fat46.3 g
Saturated Fat29.1 g
Carbohydrate19.2 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein7.9 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kom de roomboter met de knoflook, het gerookte paprikapoeder en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Maak de bladeren los van de maiskolf door ze van boven naar onderen te trekken. Snijd dan de onderkant, waar de bladeren vastzitten, van de maiskolf af. Verwijder eventuele draden. 
  • Besmeer mais met de knoflookboter.
3
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Leg de maiskolf op de barbecue en grill 15 - 20 minuten. 
  • Keer de mais iedere 5 minuten om.

Tip: Je kunt de mais ook in de oven bereiden. Verpak de maiskolf in aluminiumfolie en rooster 25 - 30 minuten in de oven.

4
  • Leg de mais op een serveerschaal.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano eroverheen.
  • Garneer met de overige peterselie.