Mediterrane kipspiesen
Mediterrane kipspiesen

Mediterrane kipspiesen

2 porties | met zelfgemaakte tzatziki

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

200 g

Chicken fillets with Mediterranean spices

150 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

1 piece

[Persian] cucumber

1 piece

Garlic

1 piece

Lemon

1 piece

Onion

1 piece

Bell pepper

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

4 piece

Skewers

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1364 kJ
Calories326 kcal
Fat15.6 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate15.3 g
Sugar7.4 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein29.2 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl

Cooking Steps

1
  • Snijd de kip in blokjes van 4 cm.
  • Snijd de paprika in blokjes van 3 cm.
  • Snijd de ui in grote reepjes.
2
  • Rasp de komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een zeef of vergiet en druk met de bolle kant van een platte lepel het vocht er zoveel mogelijk uit.
  • Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de peterselie, knoflook en komkommer toe aan een kom. Meng met de yoghurt.
  • Pers 1/2 citroen uit in de kom. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.
3
  • Rijg de kip, ui en paprika aan de spiesen.
  • Besprenkel de spiesen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verwarm de barbecue voor.
  • Bak de spiesen 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Serveer met de zelfgemaakte tzatziki.