Mini-bladerdeeghapjes
Mini-bladerdeeghapjes

Mini-bladerdeeghapjes

+/- 40 stuks | mini-kaasbroodjes, spinazierolletjes en saucijzenbroodjes

Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen!

Kies deze week voor 3 verschillende zelfgemaakte snacks in 1 box met deze mix van mini-kaasbroodjes, spinazierolletjes en saucijzenbroodjes. Zeker is: deze traktatie valt bij iedereen in de smaak!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Egg
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

3 teaspoon

Belgian spice mix

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

1 piece

Garlic

40 g

Onion chutney

50 g

Cream cheese

(Contains Milk)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

1 sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

75 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

100 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

100 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Mustard

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)7885 kJ
Calories1885 kcal
Fat121.5 g
Saturated Fat64.2 g
Carbohydrate136.7 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber14 g
Protein59.7 g
Salt5.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Small Bowl
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bestrooi je aanrecht met bloem en rol het bladerdeeg uit. Druk de twee bladerdeegstukken aan elkaar om een lange strook te maken.
  • Snijd het bladerdeeg in 3 gelijke stukken. Klop 1 ei in een kleine kom met een garde. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak al roerend 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
2
  • Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en de spinazie toe aan een kom en meng goed.
  • Halveer 1 bladerdeegstuk in de lengte. Verdeel het kaas-spinaziemengsel over het bladerdeeg.
  • Vouw het bladerdeeg eroverheen en druk de randen aan.
  • Snijd in stukken van 3 cm en bestrijk met wat van het geklutste ei.
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom het gehakt met de knoflook, 1 ei, de panko en per persoon: 1/2 el mosterd en 1 tl Belgische kruiden. 
  • Halveer 1 bladerdeegstuk in de lengte. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van iedere helft en smeer de uienchutney eroverheen. 
  • Vouw het bladerdeeg eroverheen en druk de randen aan.
  • Snijd in stukken van 3 cm, bestrijk met wat van het geklutste ei en bestrooi met 1/2 zakje sesamzaad. 
4
  • Halveer 1 bladerdeegstuk in de lengte. Besmeer het midden van iedere helft met de roomkaas en de overige mosterd. Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Vouw het bladerdeeg over de vulling en druk de randen aan. 
  • Snijd in stukken van 3 cm en bestrijk met wat van het geklutste ei. 
  • Verdeel de mini-bladerdeeghapjes over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven.