Mini-pizza's
Mini-pizza's

Mini-pizza's

+/-15 stuks | Caprese, funghi en serranoham

Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en het amusement kan beginnen!

Kies deze week voor pizzetta's - deze mini pizza's beleg je op 3 verschillende manieren: 'caprese' met mozzarella en pesto, 'funghi' met champignons en de derde met serranoham. Door het kleine formaat hoef je niet te kiezen, maar proef je ze lekker allemaal!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

200 g

Passata

1 piece

Garlic

1 sachet(s)

Italian seasoning

1 bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

40 g

Serrano ham

125 g

Mushrooms

½ piece

Onion

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

40 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

Nutrition Values

Energy (kJ)4344 kJ
Calories1038 kcal
Fat44.9 g
Saturated Fat18.8 g
Carbohydrate103.4 g
Sugar9.7 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein48.4 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Rolling Pin
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de passata met de knoflook en de Italiaanse kruiden.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in dunne plakjes.
  • Scheur of snijd de mozzarella in heel kleine stukken.
Deeg uitsteken
2
  • Rol het pizzadeeg uit.
  • Gebruik een drinkglas om ongeveer 15 kleine rondjes uit het pizzadeeg te steken (zie Tip).
  • Maak van het overige deeg een bolletje en rol uit met een deegroller. Probeer hier nog een rondje uit te snijden.
  • Leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier.

Tip: Heb je een ronde steekvorm? Gebruik deze dan om de rondjes mee uit te snijden.

Mini-pizza's beleggen
3
  • Besmeer de deegrondjes met 1 el tomatensaus. Beleg vervolgens 3 verschillende soorten pizzetta's. Gebruik telkens 5 of 6 deegrondjes.
  • Voor caprese: beleg met de helft van de mozzarella en besprenkel met de pesto.
  • Voor serranoham: beleg met de andere helft van de mozzarella. 
  • Voor funghi: beleg met de champignons en ui en bestrooi met de geraspte kaas.
Serveren
4
  • Bak de mini-pizza's 8 - 10 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en maak de serranoham-pizzetta's af door ze te beleggen met de serranoham.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano. Garneer de mini-pizza's met de kaas.