No bake cheesecake met frambozen
No bake cheesecake met frambozen

No bake cheesecake met frambozen

4 porties | met speculaas, citroen en munt

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Cheesecake? Dat kan ook zonder oven! Met dit recept pak je het anders aan en serveer je alle onderdelen in laagjes. Maak jij 4 individuele cheesecakes of serveer je hem in één grote schaal om te delen? Hoe dan ook genieten.

Let op: dit recept bereid je tenminste 2 uur of een dag van tevoren.

Tags:
Recipe
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

200 g

Speculaas biscuit chunks

(Contains Wheat, Milk, Gluten May be present Egg, Soy, Tree nuts)

1 piece

Lemon

100 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

250 g

Mascarpone

(Contains Milk)

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

250 g

Raspberries

10 g

Fresh mint

(May be present Celery)

Nutrition Values

Calories1496 kcal
Energy (kJ)6259 kJ
Fat101.9 g
Saturated Fat63.5 g
Carbohydrate127.1 g
Sugar90.6 g
Dietary Fiber4.4 g
Protein13.9 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Small Bowl
Bowl
Mixer
Serving platter

Cooking Steps

1
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Hak de speculaasbrokken tot grove kruimels.
  • Halveer eventueel de frambozen.
2
  • Meng in een kom de slagroom, mascarpone en kristalsuiker.  
  • Klop met een elektrische handmixer tot een luchtig mengsel.
  • Voeg 2 el citroensap en 1 tl citroenrasp toe en meng goed. 
3
  • Bouw de cheesecake op in 4 individuele glaasjes (zie Tip). 
  • Begin met een laagje room en dek af met speculaaskruimels. 
  • Ga verder met weer een laagje room, afgedekt met frambozen. 
  • Herhaal de bovenste 2 stappen, zodat je eindigd met een laagje frambozen.  
  • Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Tip: Komen er onverwachts meer mensen eten? Verdeel de ingrediënten dan gelijkmatig over 6 glaasjes of maak 1 grote cheesecake in een ovenschaal.

4
  • Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn.
  • Garneer de cheesecake met de munt en de overige citroenrasp en serveer.