Oliebollen uit de oven
Oliebollen uit de oven

Oliebollen uit de oven

16 st | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Zelf oliebollen bakken zonder te hoeven frituren? Kies voor deze variant uit de oven! Met appel en rozijnen.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

1 sachet(s)

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

400 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

1 piece

Egg

1 piece

Apple

40 g

Raisins

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

Not included in your delivery

4 tablespoon

Sugar

1 teaspoon

Salt

16 teaspoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories1528 kcal
Energy (kJ)6395 kJ
Fat46.1 g
Saturated Fat6.4 g
Carbohydrate246.7 g
Sugar104.1 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein36.1 g
Salt6.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Whisk
Small Bowl
Muffin tin
Muffin tin

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de appel in kleine blokjes.
Mengen
2
  • Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, kristalsuiker en 1 tl zout.
  • Meng in een kleine kom de karnemelk met het ei met een garde.
  • Voeg al roerend langzaam het karnemelk-eimengsel toe aan de droge ingrediënten (zie Tip).
  • Schep voorzichtig de rozijnen en appel door het beslag.

Tip: Roer het karnemelk-eimengsel rustig door de droge ingrediënten. Zo blijft het beslag voor de oliebollen lekker luchtig!

Bakken
3
  • Vet ieder bakje van een muffinvorm in met 1 tl zonnebloemolie.
  • Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in elk bakje (zie Tip).
  • Bak de oliebollen 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Heb je meer beslag dan bakjes? Bak de oliebollen dan in delen.

Serveren
4
  • Laat de oliebollen 5 - 10 minuten afkoelen in de vorm.
  • Haal ze er vervolgens uit en laat afkoelen op een rooster.
  • Bestrooi de oliebollen vlak voor serveren met de poedersuiker.