Ontbijtbox | Kerst | 2023
Ontbijtbox | Kerst | 2023

Ontbijtbox | Kerst | 2023

4p | met zelfgemaakte eiersalade, smoothie en yoghurtparfait

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Pecans
Egg
Mustard
Fish
Soy
Almonds
Gluten
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 pack

Danerolles cinnamon rolls

(Contains Milk, Wheat)

50 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ piece

Lemon

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

6 piece

Egg

(Contains Egg)

20 g

Fresh chives

75 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 sachet(s)

Yellow curry spices

1 piece

Easy peel orange

2 piece

Apple

3 teaspoon

Ground cinnamon

500 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

300 g

Fresh raspberries and blueberries

2 piece

Banana

250 milliliters

Coconut milk

2 piece

Avocado

60 g

Speculaas pieces

(Contains Wheat May be present Gluten)

320 g

Smoked salmon

(Contains Fish)

75 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

6 piece

Novelty bread roll

(Contains Wheat May be present Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy, Egg, Gluten, Milk)

750 g

Luxe stollen

(Contains Soy, Almonds, Gluten, Milk, Tree nuts May be present Spelt, Hazelnuts, Lupin, Kamut, Gluten, Oats, Barley, Sesame, Egg)

Not included in your delivery

6 tablespoon

[Plant-based] butter

50 milliliters

[Plant-based] milk

1 teaspoon

Mustard

4 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)21705 kJ
Calories5188 kcal
Fat258.9 g
Saturated Fat104.3 g
Carbohydrate547 g
Sugar316.7 g
Dietary Fiber38 g
Protein141.7 g
Salt12.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Small Bowl
Large Bowl
Grater
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Food Processor
Serving platter

Cooking Steps

Kaneelrolletjes maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het blik kaneelrolletjes en rol het deeg uit.
  • Verwarm 4 el roomboter in een steelpan en voeg de kaneelsuiker en pecanstukjes toe. Verwarm 1 minuut op laag vuur (zie Tip).
  • Besmeer het deeg met het botermengsel.
  • Rol het deeg op, snijd in 8 plakken en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 12 minuten in de oven.
  • Pers ondertussen 1/2 citroen uit boven een kleine kom. Voeg de poedersuiker en 50 ml melk toe en meng tot een glad geheel.

Tip: De kaneelsuiker vind je in de verpakking van de kaneelrolletjes.

Eiersalade maken
2
  • Breng in een steelpan ruim water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook in 10 - 12 minuten hard.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bieslook fijn. Voeg het ei en de bieslook toe aan een grote kom. 
  • Meng met de mayonaise, currykruiden, 1 tl mosterd en breng op smaak met peper en zout (Zie Tip).

Tip: Houd je niet van eiersalade? Je kunt de eieren ook gekookt of gebakken serveren. Gebruik dan de bieslook, mayonaise en currykruiden als beleg en/of smaakmakers voor de broodjes.

Yoghurtparfait maken
3
  • Rasp de schil van een halve sinaasappel. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Verhit 2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de appel toe. Bak de appel 3 - 4 minuten.
  • Voeg 2 el honing, de sinaasappelrasp, de kaneel en een snufje zout toe aan de pan en bak nog 4 - 5 minuten.
  • Meng ondertussen de yoghurt met de overige honing. Bewaar apart tot serveren.
Smoothie maken
4
  • Voeg de afbakbroodjes toe aan een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Voeg de frambozen, blauwe bessen, banaan en kokosmelk toe aan een blender of een hoge kom met staafmixer en pureer tot een smoothie. Voeg eventueel nog wat honing toe naar smaak.
  • Verdeel de smoothie over vier glazen.
Garnering voorbereiden
5
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes.
  • Verdeel de helft van de honingyoghurt over vier mooie glaasjes. Verdeel vervolgens de helft van de appelcompôte over de glaasjes, gevolgd door de overige honingyoghurt. Maak af met de overige appelcompôte.
  • Garneer de parfaits met de speculaasstukjes.
  • Verdeel de gerookte zalm, kruidenroomkaas en avocado over drie serveerschalen. 
Serveren
6
  • Leg de kaneelrolletjes op een serveerschaal en besprenkel met het glazuur.
  • Leg de broodjes op een serveerschaal.
  • Serveer met de kerststol, eiersalade, smoothies, yoghurtparfait, kruidenroomkaas, avocado en gerookte zalm.