Pannenkoeken voor papa
Pannenkoeken voor papa

Pannenkoeken voor papa

2 porties | met ontbijtspek en cranberrysaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Zet je vader in het zonnetje en ga aan de slag met deze heerlijke pannenkoeken! Je combineert zoute en zoete smaken met het ontbijtspek, de cranberrysaus en de hazelnoten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Egg
Milk
Hazelnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

200 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

8 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

8 slice

Bacon

80 g

Cranberry chutney

40 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

50 milliliters

Water for the sauce

2 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Sugar

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)3669 kJ
Calories877 kcal
Fat44.1 g
Saturated Fat15.5 g
Carbohydrate89.7 g
Sugar33.6 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein31.1 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Laat wat ruimte over voor de hazelnoten en verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier. Rooster het spek 8 - 12 minuten.
  • Hak de hazelnoten fijn en rooster de laatste 4 - 5 minuten mee.
2
  • Meng in een grote kom de eieren, karnemelk, de bloem, bakpoeder, een snufje suiker en een snufje zout.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet een pollepel beslag in de pan en bak de pannenkoeken ongeveer 2 minuten aan elke kant, of tot goudbruin.
  • Haal daarna uit de pan en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
  • Voeg telkens een beetje roomboter toe voor je de volgende pannenkoek.
3
  • Meng het water, de honing en de cranberrychutney in een steelpan op middelhoog vuur.  
  • Verwarm de saus 2 - 3 minuten, of tot de gewenste dikte.
4
  • Verdeel de pannenkoeken over borden.
  • Beleg de pannenkoeken met het spek en de hazelnoten.
  • Besprenkel met de cranberry-honingsaus.