Pannenkoekjes met mangoslagroom
Pannenkoekjes met mangoslagroom

Pannenkoekjes met mangoslagroom

2 porties | met passievrucht en limoen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga deze week voor friszoete pannenkoekjes met mangoslagroom, passievrucht en limoen!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Mango

1 piece

Passion fruit

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

1 piece

Lime

150 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

8 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

200 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)3684 kJ
Calories881 kcal
Fat43.8 g
Saturated Fat20.4 g
Carbohydrate97.1 g
Sugar40.2 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein24 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Immersion blender
Hand mixer
Bowl
Large Bowl
Grater
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

1
  • Halveer de passievrucht. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Schil de mango en snijd in blokjes. Pureer de helft van de mango met een staafmixer tot een gladde puree. Houd de overige mango apart ter garnering.
  • Klop met een handmixer de slagroom met 1 el suiker tot een stevige slagroom.
  • Spatel de helft van de slagroom voorzichtig in delen door de mangopuree. Dek af en zet in de koelkast.
2
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom 150 g bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1 el suiker en een snufje zout.
  • Klop in een tweede kom de eieren los. Voeg de karnemelk toe en klop door elkaar tot er veel belletjes ontstaan.
  • Spatel het eimengsel voorzichtig door het droge bloemmengsel tot er een glad beslag ontstaat. Roer 1 el limoensap en 2/3 van de limoenrasp erdoor.
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet het pannenkoekbeslag met een soeplepel in de pan en maak per keer ongeveer 3 - 4 pannenkoeken. Bak de pannenkoeken 1 - 2 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal dit tot al het beslag op is. Voeg eventueel tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de pan.

Tip: Je bakt kleine pannenkoekjes, zodat ze makkelijker te stapelen zijn.

4
  • Verdeel de pannenkoeken in kleine stapeltjes over de borden.
  • Verdeel de mangoslagroom, de passievrucht en de mangoblokjes erover.
  • Garneer met de overige limoenrasp.