Pittige knoflookgarnalen
Pittige knoflookgarnalen

Pittige knoflookgarnalen

4 porties | met citroen, aioli en stokbrood

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Dit recept is geïnspireerd op gambas al ajillo, een populair Spaans gerecht. Deze week serveer je het met stokbrood, aioli en een beetje citroen.

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Mustard
Crustaceans
Gluten
Wheat
Barley
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

2 piece

Garlic

1 piece

Red chili pepper

1 piece

Lemon

50 g

Aioli

(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)

360 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1 piece

White baguette

(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Milk, Egg, Mustard, Celery, Soy, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3377 kJ
Calories807 kcal
Fat24.3 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate104.4 g
Sugar4 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein40.7 g
Salt5.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de takjes van de peterselie fijn en snijd de bladeren grof.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Voeg de garnalen, roomboter, peterselietakjes, rode peper en knoflook toe aan een ovenschaal.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
3
  • Bak de garnalen en het stokbrood 6 - 8 minuten in de oven, of tot de garnalen gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes.
4
  • Verdeel de garnalen over een serveerschaal en garneer met de peterselieblaadjes.
  • Serveer met het stokbrood, de aioli en citroenpartjes.