Pompoenbox | 3-gangenmenu | 4 porties
Pompoenbox | 3-gangenmenu | 4 porties

Pompoenbox | 3-gangenmenu | 4 porties

Pompoensoep | Tagliatelle met pompoen-roomsaus | Appel-peergalette

Maak plaats voor de ster van het seizoen: met de nieuwe Pompoenbox maak je deze herfst in een handomdraai een pompoensoep, tagliatelle in romige pompoensaus én appel-perentaart. Hartverwarmend lekker en een overvloed aan oranje op tafel!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Egg
Wheat
Barley
Oats
Rye
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 20 minutes
Cooking Time1 hour 20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Onion

2 piece

Garlic

20 g

Fresh thyme

600 g

Diced pumpkin

100 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

1 piece

Butternut squash

1 piece

Red chili pepper

1

Tomato paste

1 sachet(s)

Sicilian-style herb mix

1 piece

Shallot

100 g

Arugula

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

80 g

Serrano ham

20 g

Fresh sage

(May be present Celery)

500 g

Fresh tagliatelle

(Contains Egg, Wheat)

100 g

Feta

(Contains Milk)

2 piece

Apple

1 piece

Pear

1 teaspoon

Ground cinnamon

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)

120 g

Sundried tomatoes

Not included in your delivery

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

1200 milliliters

Boiled water

6.5 tablespoon

Olive oil

3 tablespoon

White balsamic vinegar

2 teaspoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

[Plant-based] butter

4 tablespoon

Brown sugar

250 milliliters

Water for the sauce

1 to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)13887 kJ
Calories3319 kcal
Fat171.1 g
Saturated Fat75 g
Carbohydrate352.1 g
Sugar95.8 g
Dietary Fiber44.8 g
Protein82.3 g
Salt7.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Immersion blender
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler
Large Bowl
Salad Bowl
Pan

Cooking Steps

Soep | Voorbereiden
1
  • Breng 1200 ml water aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui (zie Tip). Ris de blaadjes van de verse tijm. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe. Dek de pan af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 

Tip: Voor de soep gebruik je de helft van de knoflook en ui. De andere helft gebruik je voor het hoofdgerecht!

Soep | Garneren en serveren
2
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. Verdeel de overige crème fraîche over de kommen.
  • Garneer de soep met de croutons en de overige verse tijm. 
Hoofdgerecht | Voorbereiden
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de flespompoen met een dunschiller. 
  • Halveer de flespompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de flespompoen in halve manen van 2 cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng goed met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Bak 35 - 40 minuten in de oven en draai halverwege om. Haal de flespompoen uit de oven en bewaar tot de volgende stap.
  • Snijd de rode peper fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de overige ui en knoflook toe en fruit 4 - 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en Siciliaanse kruiden toe en bak 2 - 4 minuten.
Hoofdgerecht | Saus afmaken
4
  • Voeg de smaakmakers toe aan een grote kom, samen met de helft van de geroosterde flespompoen. Voeg de slagroom en 250 ml water toe.
  • Pureer tot een gladde saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en de witte balsamicoazijn.
  • Snipper de sjalot en halveer de zongedroogde tomaten. Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. 
  • Voeg vlak voor serveren de rucola en sjalot toe en garneer met de zongedroogde tomaten en pompoenpitten.
Hoofdgerecht | Serveren
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Scheur de serranoham in stukjes en pluk de blaadjes van de salie. Voeg toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten knapperig. Verkruimel ondertussen de feta.
  • Vlak voor serveren, breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan voor de tagliatelle.
  • Kook de tagliatelle voor 3 - 5 minuten en giet daarna af. Voeg de tagliatelle toe aan de pompoen-roomsaus en meng goed.
  • Verdeel de tagliatelle over vier diepe borden. Garneer met de overige geroosterde flespompoen, de serranoham, salie en feta. Serveer met de rucolasalade.
Nagerecht | Voorbereiden en serveren
6
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het fruit in dunne plakjes. 
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het fruit samen met de suiker en kaneel toe en bak 5 - 7 minuten. Laat vervolgens afkoelen. 
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het fruit over het deeg. Vouw de randen 2 cm naar binnen over de vulling heen. 
  • Bak de galette 20 - 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Serveer direct (zie Tip). 

Tip: De galette is ook gemakkelijk van tevoren te maken!