Quiche met geroosterde pompoen en feta
Quiche met geroosterde pompoen en feta

Quiche met geroosterde pompoen en feta

met gekarameliseerde ui en babyspinazie

Feta en spinazie zijn een klassieke combinatie, die je terugvindt in bijvoorbeeld de Griekse keuken. In deze hartige taart voeg je daar pompoen aan toe - het zoete van de pompoen en de zoute smaak van de kaas zorgen samen voor een smaakexplosie!

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 5 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

300 g

Diced pumpkin

6 piece

Egg

(Contains Egg)

1 piece

Onion

50 g

Feta

(Contains Milk)

125 g

Baby spinach

200 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

2 sachet(s)

Italian seasoning

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5637 kJ
Calories1347 kcal
Fat101.9 g
Saturated Fat44.1 g
Carbohydrate61.7 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein41.2 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Large Bowl
Oven Dish
Quiche tin
Quiche tin

Cooking Steps

Pompoen roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg de pompoenblokjes toe aan een bakplaat met bakpapier.
  • Voeg 2 el olijfolie en peper en zout naar smaak toe. Meng goed door elkaar. 
  • Rooster de pompoen 20 - 25 minuten, of tot de pompoen beetgaar is. 
Ui bakken
2
  • Halveer de ui en snijd in dunne, halve ringen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de ui 10 - 12 minuten. Voeg na 6 minuten 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el honing toe aan de ui. 
  • Laat de ui afkoelen en ga verder met de volgende stap. 
Vulling maken
3
  • Meng in een grote kom de eieren met de kookroom. 
  • Voeg de Italiaanse kruidenmix toe en breng goed op smaak met peper en zout. Roer goed door elkaar. 
  • Voeg de afgekoelde ui en pompoen samen met de babyspinazie toe en meng door het eimengsel. 
  • Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg, inclusief het bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. 

 

Quiche bakken
4
  • Giet het pompoen-eimengsel in de quichevorm of ovenschaal. Verkruimel de feta over het mengsel. 
  • Bak de quiche 35 - 40 minuten in de oven, of tot hij gaar is en de bovenkant begint te kleuren.
  • Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.