Quiche met witte asperges en gruyère
Quiche met witte asperges en gruyère

Quiche met witte asperges en gruyère

2 porties | met verse tijm en bieslook

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze Franse hartige taart maak je met dé seizoensgroente van dit moment: asperges! De van oorsprong Zwitserse gruyère zorgt voor een mooi goudbruin korstje.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

4 piece

Egg

(Contains Egg)

150 g

Cooking cream

(Contains Milk)

500 g

White asparagus

25 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

5 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

1 piece

Onion

10 g

Fresh chives

(May be present Celery)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4099 kJ
Calories980 kcal
Fat66.1 g
Saturated Fat33.5 g
Carbohydrate58.5 g
Sugar8.4 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein31.1 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large pan or asparagus pan
Large Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

1
  • Breng ruim water aan de kook in grote pan of aspergepan.
  • Snijd de witte asperges doormidden en snijd de harde uiteinden eraf.
  • Kook de asperges 5 - 7 minuten, of tot ze zacht zijn. Giet daarna af en zet opzij om af te koelen.
2
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een grote kom de eieren en kookroom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tijm, ui en de helft van de bieslook toe aan de kom.
3
  • Bekleed een springvorm of ovenschaal met het bladerdeeg (inclusief het bakpapier).
  • Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg.
  • Vul het deeg met het eimengsel en leg de asperges erbovenop.
  • Bestrooi de kaas erover.
  • Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaat is en de bovenkant goudbruin kleurt.
4
  • Garneer de quiche met de overige bieslook.
  • Snijd de quiche in punten en verdeel over de borden.