Rozijnenbroodjes
Rozijnenbroodjes

Rozijnenbroodjes

Om te delen | met zelfgemaakte custard

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Egg

(Contains Egg)

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

200 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

1 pack

Danerolles - Large Croissants

(Contains Wheat, Milk)

80 g

Raisins

Not included in your delivery

1 tablespoon

Flour

to taste

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)3929 kJ
Calories939 kcal
Fat39.4 g
Saturated Fat19.3 g
Carbohydrate116 g
Sugar64.2 g
Dietary Fiber2.7 g
Protein23.7 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Mixing Bowl
Saucepan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Voeg de melk toe aan een steelpan en verwarm het langzaam op middellaag vuur tot het bijna kookt. 
  • Klop ondertussen de eieren en de bloem in een mengkom met een snufje zout. Voeg geleidelijk de warme melk toe. 
  • Giet het mengsel terug in de steelpan en laat het al roerend op laag vuur 10 - 15 minuten zachtjes koken, of tot het ingedikt is. 
  • Zet het vuur uit, haal de steelpan van het vuur en meng er 2/3 poedersuiker doorheen. 
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit en druk de stippellijnen met een vork aan om één grote rechthoek te maken van twee driehoeken.
  • Gebruik een mes om elke twee driehoeken twee rechthoeken te snijden. 
3
  • Verdeel 1 el pudding over elke rechthoek. Leg dan de rozijnen aan één kant en rol het deeg strak op.
  • Herhaal dit voor de andere rechthoeken om alle broodjes te maken. 
4
  • Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak de broodjes 10 - 12 minuten in de oven.
  • Verdeel de broodjes over een serveerschaal en bestrooi met de overige poedersuiker.