Indonesische rijsttafel
Indonesische rijsttafel

Indonesische rijsttafel

4p

Tags:
Recipe
Allergens:
Soy
Wheat
Crustaceans
Peanuts
Sulphites
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time2 hours
Cooking Time1 hour
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Green beans

1 piece

Onion

2 piece

Garlic

40 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

750 milliliters

Coconut milk

300 g

Rainbow slaw mix

100 g

Beansprouts

2 piece

Red chili pepper

2 piece

Shallot

1 piece

Bell pepper

80 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

360 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

600 g

Diced chicken

120 g

Peanut sauce

(Contains Peanuts, Soy, Sulphites, Wheat)

1 piece

Fresh lemongrass

3 teaspoon

Ground turmeric

1 piece

[Persian] cucumber

60 g

Unsalted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

300 g

Basmati rice

6 piece

Skewers

6 piece

Egg

½ sachet(s)

Garam Masala

1 sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

1 sachet(s)

Nasi-bami spice mix

½ sachet(s)

Yellow curry spices

30 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

300 g

Rendang

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

6 teaspoon

Salt

300 milliliters

Water

5 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Sambal

2.5 tablespoon

Sugar

10 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)13211 kJ
Calories3158 kcal
Fat174.5 g
Saturated Fat97.2 g
Carbohydrate223.3 g
Sugar65.9 g
Dietary Fiber34.8 g
Protein164.2 g
Salt23.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Fryingpan with lid
Saucepan
Pan
Tall-Sided Pan
Bowl
Large Bowl

Cooking Steps

Nasi kuning
1
  • Plet het citroengras op drie plaatsen. 
  • Voeg de rijst, het citroengras, 1/2 zakje kurkuma, de nasi-bami kruidenmix en 3 tl zout toe aan een pan met deksel. Voeg 700 ml water toe en breng de rijst aan de kook.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. 
  • Haal de rijst van het vuur en voeg 200 ml kokosmelk toe. Dek af en laat 20 - 30 minuten stomen. 
Sajoer boontjes en urap groenten
2
  • Snijd de ui en 1 rode peper fijn (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en rode peper toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de sperziebonen, 1 el ketjap en 300 ml kokosmelk toe. Dek af en kook 8 - 10 minuten. 
  • Voeg de paprika, 1 rode peper, 1 sjalot en 1 tl zout toe aan een keukenmachine. Mix tot een geheel. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de helft van de koolmix en taugé toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de paprikapuree toe en bak nog 1 - 2 minuten. Meng goed en bewaar tot serveren. 
Javaanse garnalen en kokoseieren
3
  • Snipper 1 sjalot. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de garnalen en de Javaanse wokpasta toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Dek de garnalen af. Bewaar apart.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren toe en kook 8 - 10 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.
  • Voeg 100 ml kokosmelk en 1/2 zakje currypoeder toe aan de steelpan. Verwarm 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de gepelde eieren toe. 
Kip met satésaus en rendang
4
  • Verwarm de satésaus, 150 ml kokosmelk, 1/2 el sambal en 1 el ketjap 5 - 6 minuten in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Rijg ondertussen de kipfiletstukjes aan de spiezen. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipsaté 4 - 5 minuten per kant, of tot de kip gaar is. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middellaag vuur. Voeg de rendang toe en verwarm 8 - 10 minuten. 
Seroendeng en atjar
5
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middellaag vuur. Voeg de pinda's, kokosrasp, 1 tl garam masala en 1/2 el suiker toe en bak 5 - 6 minuten, of tot de kokos goudbruin is. 
  • Breng ondertussen 10 el wittewijnazijn, 2 el suiker, 1 tl zout en 1/2 zakje kurkuma aan de kook in een pan op middelhoog vuur. Laat 8 - 10 minuten koken. 
  • Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve maantjes. 
  • Voeg de komkommer en overige koolmix toe aan een grote kom. Voeg de gekookte azijn toe en laat afkoelen (zie Tip). 

Tip: De atjar wordt nog lekkerder als je het een nachtje in de koelkast laat staan en de smaken goed kunnen intrekken!

Serveren
6
  • Serveer alle rijsttafelgerechten in aparte serveerschalen of kommen.
  • Serveer de satésaus bij de kipspiesjes. 
  • Garneer de nasi kuning met de gefrituurde uitjes.