Salade met kip en pestodressing
Salade met kip en pestodressing

Salade met kip en pestodressing

2 porties | met feta, parelcouscous en verse groenten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Chicken breast

100 g

Spinach

(May be present Celery)

1 piece

Bell pepper

125 g

Red cherry tomatoes

1 sachet(s)

Greek-style spice mix

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

50 g

Feta

(Contains Milk)

40 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2316 kJ
Calories554 kcal
Fat34.4 g
Saturated Fat8.3 g
Carbohydrate33.4 g
Sugar7 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein24.9 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan of steelpan en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat uitstomen.
2
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Meng in een kom de kip en de helft van de Griekse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de kip in 5 - 6 minuten gaar, haal uit de pan en houd apart. 
3
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de cherrytomaten in vieren. 
  • Snijd de spinazie grof. 
  • Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie, pesto, rodewijnazijn en de overige Griekse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Verkruimel de feta. 
  • Giet de dressing in twee potjes. 
  • Voeg de ingrediënten in de volgende volgorde toe aan de potjes: paprika, cherrytomaten, couscous, spinazie, kip en feta (zie Tip). 

Tip: Door bovenstaande volgorde aan te houden, worden de ingrediënten niet klef. De salade blijft vers en je kunt er de hele dag of later die week van genieten!