Ciabatta met burrata
Ciabatta met burrata

Ciabatta met burrata

2 porties | met geroosterde cherrytomaten en vers basilicum

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga deze week voor een knapperig broodje met romige burrata en zoete cherrytomaten uit de oven!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Rye
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

125 g

Red cherry tomatoes

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

2 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

2 piece

Garlic

Not included in your delivery

5 tablespoon

Olive oil

4 tablespoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3230 kJ
Calories772 kcal
Fat50.3 g
Saturated Fat16.9 g
Carbohydrate55.4 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber2.7 g
Protein21.8 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg cherrytomaten toe aan een ovenschaal en besprenkel met 3 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pel de knoflook.
  • Voeg de knoflook toe aan de ovenschaal. Rooster de cherrytomaten 15 - 20 minuten in de oven.
2
  • Verhit de balsamicoazijn en suiker in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Breng aan de kook en verlaag het vuur.
  • Laat de balsamicostroop 12 - 15 minuten inkoken, of tot de gewenste dikte.
3
  • Snijd het basilicum fijn. Laat de burrata uitlekken.
  • Snijd het broodje doormidden.
  • Besprenkel het broodje met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg het broodje over een bakplaat met bakpapier en bak de laatste 6 - 8 minuten mee met de tomaten in de oven.
4
  • Wrijf elk broodje in met een halve teen knoflook.
  • Beleg het brood met de burrata.
  • Plet de tomaten zachtjes en verdeel over de burrata. Besprenkel met het sap naar smaak uit de ovenschaal.
  • Garneer met het basilicum en besprenkel met de balsamicostroop.