Spelt-appelcrumble
Spelt-appelcrumble

Spelt-appelcrumble

+/- 10 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Kies deze week voor een klassieke appelcrumble met rozijntjes, kaneel en speltmeel.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Spelt

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Butter

(Contains Milk)

80 g

Spelt dough mix

(Contains Spelt May be present Egg, Soy, Tree nuts, Sesame, Milk)

⅕ piece

Apple

⅗ teaspoon

Ground cinnamon

10 g

Raisins

Nutrition Values

Calories292 kcal
Energy (kJ)1224 kJ
Fat15 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate35 g
Sugar17 g
Dietary Fiber1.9 g
Protein4 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de speltdeegmix met de boter. Kneed het deeg met je handen tot een bal. Maak er vervolgens grove kruimels van ongeveer 1 bij 1 cm van, door het deeg tussen je vingers te wrijven. Dek de kruimels af en bewaar apart.

Vulling maken
2

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng in een kom de appelblokjes en de rozijnen met de kaneel. Vet een ovenschaal van 20 bij 20cm in.

Taart maken
3

Stort het appelmengel in de ingevette ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg erover. Zorg dat de appels goed bedekt worden door het deeg. Zet de ovenschaal in de oven en bak de crumble 30 - 35 minuten, of tot hij goudbruin is.

Serveren
4

Laat de crumble 5 minuten afkoelen en serveer.

Tip: De applecrumble is zowel warm als koud lekker. Je kunt de crumble tot een week bewaren in de koelkast en eventueel 15 minuten opnieuw opwarmen in de oven op +/- 160 graden.