Stoofpeertjes met rode wijn
Stoofpeertjes met rode wijn

Stoofpeertjes met rode wijn

7 stuks | met winterse kruiden

Kom helemaal in de winterse sferen met deze kruidige stoofpeertjes. Met wie ga jij samen genieten?

Tags:
Recipe
Allergens:
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time2 hours 15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Lemon

7 piece

Pear

3 teaspoon

Ground cinnamon

1 sachet(s)

Speculaas spices

1 piece

Bay leaf

185 milliliters

Red wine

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] butter

70 g

Sugar

700 milliliters

Water

Nutrition Values

Energy (kJ)2369 kJ
Calories566 kcal
Fat14.2 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate101.6 g
Sugar35.9 g
Dietary Fiber3.3 g
Protein2.4 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Soup pan with lid

Cooking Steps

1
  • Was de citroen en snijd met een scherp mesje of dunschiller een lang stuk schil van de citroen, zonder het wit van de citroenschil mee te snijden.
  • Schil de peren met een dunschiller.
2
  • Verhit de roomboter in een grote soeppan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de suiker, kaneel, speculaaskruiden, de citroenschil en het laurierblad toe. 
  • Voeg de peren, rode wijn en het water toe. Zorg dat de peren net onder water staan.
3
  • Stoof de peren, afgedekt, 1 1/2 uur op laag vuur.
  • Verwijder de peren uit de pan. 
  • Verhoog het vuur en laat de siroop nog 30 minuten, zonder deksel, inkoken.
4
  • Leg de stoofpeertjes in een serveerschaal en serveer met de siroop (zie Tip).

Tip: In de koelkast blijven de stoofpeertjes in een luchtdichte bewaarbak 4 dagen goed.