Tandoori stijl gemarineerde garnalen
Tandoori stijl gemarineerde garnalen

Tandoori stijl gemarineerde garnalen

om te delen | met mangochutney en limoen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Tags:
Recipe
Allergens:
Crustaceans
Celery
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

360 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1 sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

⅓ sachet(s)

Garam Masala

1 piece

Lime

80 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1046 kJ
Calories250 kcal
Fat5.8 g
Saturated Fat1.3 g
Carbohydrate21.6 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber2.3 g
Protein27.4 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Deep Plate
Paper Towel
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

1
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Meng in een kom de yoghurt, kerriepoeder, garam masala (Let op: pittig! Gebruik naar smaak) en het sap van 2 limoenpartjes om een marinade te maken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Leg de bloem op een diep bord. Dep de garnalen droog met keukenpapier en haal ze vervolgens door de bloem.
  • Leg de garnalen in de marinade.
  • Meng goed, zodat de garnalen volledig bedekt zijn.
  • Bewaar apart en laat de garnalen minstens 10 minuten marineren (zie Tip).

Tip: De garnalen nemen meer smaak op naarmate je ze langer marineert. Als je de tijd hebt, bereid de marinade dan 's ochtends en bewaar in de koelkast, zodat de garnalen de hele dag kunnen marineren.

3
  • Verhit de zonnebloemolie in een grillpan of koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn.
4
  • Serveer de garnalen met de mangochutney aan de zijkant.
  • Garneer met de overige limoenpartjes.