Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie
Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie

Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie

2 porties | met komkommer en knapperige crostini

Dit smaakbommetje is een feestelijke start van jouw kerstdiner. En we beloven je dat je geniet van elke hap!

Allergens:
Fish
Mustard
Egg
Gluten
Wheat
Barley
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

120 g

Smoked salmon

(Contains Fish)

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

10 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

½ piece

Lemon

½ piece

White baguette

(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Milk, Egg, Mustard, Celery, Soy, Tree nuts, Sesame)

10 g

Cress

Not included in your delivery

3 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2810 kJ
Calories672 kcal
Fat40.9 g
Saturated Fat5.9 g
Carbohydrate52.9 g
Sugar2.3 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein21.7 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Zalmtartaar maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de koudgerookte zalm in kleine blokjes.
  • Snipper de ui heel fijn. Snijd de komkommer in de lengte in fijne repen en vervolgens in kleine blokjes. 
  • Meng in een kom de zalm met de mayonaise, ui en komkommer. Breng op smaak met peper en zout. 
Kruidenolie maken
2
  • Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in 8 partjes. 
  • Meng in een kleine kom de kruiden, extra vierge olijfolie en 2 el wittewijnazijn. Pers 2 citroenpartjes uit boven de kom. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Smeer 1 klein schaaltje per persoon in met olijfolie. 
  • Verdeel de zalmtartaar over de schaaltjes en druk aan met de achterkant van een lepel. 
Crostini maken
3
  • Snijd de baguette in dikke sneetjes van 1 cm. 
  • Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de sneetjes met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Bak in 5 - 7 minuten goudbruin in de oven. 
Serveren
4
  • Leg een bord ondersteboven op het schaaltje met de zalmtartaar en draai beide vervolgens voorzichtig om. 
  • Haal daarna langzaam het schaaltje van het bord. 
  • Besprenkel de zalmtartaar met de kruidenolie en garneer met de tuinkers. 
  • Serveer met de crostini en de overige citroenpartjes.