Aardappelgratin met camembert
Aardappelgratin met camembert

Aardappelgratin met camembert

4 porties | met spekreepjes en aardappelen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Dit recept is geïnspireerd op tartiflette: een ovenschotel uit de Franse alpen, tegenwoordig populair als après-skigerecht! In plaats van reblochon gebruik je in dit recept Franse camembert om de aardappelen, spekjes en ui te gratineren.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Potato rounds

1 piece

Onion

100 g

Bacon lardons

150 g

Cooking cream

(Contains Milk)

240 g

Camembert

(Contains Milk)

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3728 kJ
Calories891 kcal
Fat61.2 g
Saturated Fat35.1 g
Carbohydrate43.1 g
Sugar6.5 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein38.2 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Frying Pan
Oven Dish
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes in 10 - 15 minuten goudbruin.
  • Halveer de knoflookteen en gebruik deze om de zijkanten van een ovenschaal in te smeren (zie Tip).

Tip: Eventueel kun je de knoflook hierna pletten of fijnhakken en in de volgende stap meebakken met het spek en de ui.

2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1 el roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en de spekreepjes 5 - 8 minuten.
  • Roer de room erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de camembert in dunne plakjes.
  • Voeg de helft van de aardappelen toe aan de ovenschaal.
  • Verdeel de helft van het romige spekmengsel erover en zorg ervoor dat de aardappelen bedekt zijn.
  • Bestrijk met de helft van de camembert en herhaal met de rest van de ingrediënten.
4
  • Bak het geheel 10 - 15 minuten bovenin de oven, of tot de bovenkant goudbruin kleurt.
  • Laat de aardappelgratin een paar minuten rusten voor het serveren.