Toffee Apple Crumble
Toffee Apple Crumble

Toffee Apple Crumble

om te delen | met koekjesdeeg en slagroom

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Walnuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

4 piece

Apple

3 teaspoon

Ground cinnamon

100 g

Cane sugar

(May be present Gluten)

80 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

1 pack

Cookie dough salted caramel

Not included in your delivery

1 tablespoon

Flour

1 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)6799 kJ
Calories1625 kcal
Fat85.8 g
Saturated Fat37.6 g
Carbohydrate188.9 g
Sugar144.5 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein18.8 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Mixing Bowl
Mixer
Parchment Paper
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

1

 

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop in een mengkom de slagroom met 1 el suiker stevig en dik met een handmixer.
  • voeg de helft van de kaneel erdoorheen.

2
  • Vet een ovenschaal in of bekleed de ovenschaal met bakpapier.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Leg de appel in een kom.
  • Meng de appel met de walnoten, de overige de kaneel, rietsuiker en 1 el bloem.
  • Schep het appelmengsel in de ovenschaal.
3
  • Verkruimel het koekjesdeeg boven de appelvulling.
  • Zorg dat de kruimels gelijkmatig verdeeld zijn en de appels volledig bedekt zijn.
  • Bak de crumble 30 - 35 minuten in de oven, of tot goudbruin.
4
  • Laat de crumble 5 minuten afkoelen voor het serveren.

Tip: Je kunt de appelcrumble tot een week in de koelkast bewaren. Het is zowel warm als koud heerlijk, maar als je het wilt opwarmen, zet de taart dan 15 minuten in de oven op ongeveer 160 graden.