Tomatensoep met gehaktballetjes en avocadotoast met gepocheerd ei
Tomatensoep met gehaktballetjes en avocadotoast met gepocheerd ei

Tomatensoep met gehaktballetjes en avocadotoast met gepocheerd ei

1000 ml | 2 porties | 279 g groente | Serveersuggestie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze geroosterde baguette met romig-frisse avocado en ei gaat perfect samen met de warme tomatensoep met gehaktballetjes!

Tags:
Recipe
Allergens:
Rye
Wheat
Egg
Milk
Soy
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

2 piece

Avocado

1 piece

Lime

10 g

Fresh flat leaf parsley & coriander

125 g

Red cherry tomatoes

4 piece

Egg

(Contains Egg)

50 g

Feta

(Contains Milk)

1000 milliliters

Fresh tomato soup with meatballs

(Contains Soy, Gluten, Milk May be present Lupin, Fish, Tree nuts, Celery, Egg, Mustard, Soy, Peanuts, Sulphites)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

4 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5327 kJ
Calories1273 kcal
Fat77 g
Saturated Fat20.6 g
Carbohydrate96.8 g
Sugar22 g
Dietary Fiber13.3 g
Protein44.9 g
Salt8.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Lidded saucepan
Plate
Slotted Spoon
Large Pan
Paper Towel
Soup pan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette door de lengte en besmeer de snijkanten met de olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak in een kleine kom het vruchtvlees fijn. Pers de helft van limoen eroverheen.Breng op smaak met peper en zout en meng.
  • Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Halveer de tomaten en snijd de kruiden fijn. 
2

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook dan 10 minuten.

3
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Roer het water, zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en verlaag het vuur.
  • Kook 2 - 3 minuten, of tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier.
4
  • Verwarm ondertussen de tomatensoep in een soeppan op middelhoog vuur. 
  • Verdeel de toast over de borden.Verdeel het avocadomengsel over de toast. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de toast met avocado.
  • Verkruimel de feta en snijd de bladpeterselie en koriander fijn. Verdeel de feta en verse kruiden over de toast.
  • Verdeel de tomatensoep over diepe borden. Serveer de avocado toast met de soep.