Turks broodje met kippendij en knoflooksaus
Turks broodje met kippendij en knoflooksaus

Turks broodje met kippendij en knoflooksaus

2 porties | met bruschettadip en knoflook-yoghurtsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Mini Turkish bread

(Contains Wheat, Sesame May be present Milk, Egg, Soy, Tree nuts)

½ piece

Garlic

80 g

Bruschetta spread

1 piece

Tomato

200 g

Chicken thigh strips with Mediterranean herbs

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

40 g

Arugula & lamb's lettuce

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2033 kJ
Calories486 kcal
Fat16.8 g
Saturated Fat4.2 g
Carbohydrate53.5 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber4.3 g
Protein29.4 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het Turks brood 5 - 8 minuten in de oven.
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip 6 – 8 minuten op middelhoog vuur.

 

3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de bruschettadip met de tomaat.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de helft van de peterselie.
  • Breng zowel de bruschetta-tomaatmix als de yoghurtsaus op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd het Turks brood open en beleg met de slamix, de bruschetta-tomaatmix en kip.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus.
  • Garneer met de overige peterselie.