Valentijnscake met frambozen en mascarponecrème
Valentijnscake met frambozen en mascarponecrème

Valentijnscake met frambozen en mascarponecrème

+/- 12 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Trakteer jezelf of je geliefde op deze heerlijke cake, of vier je band met een vriend, vriendin of familielid door samen met dit recept aan de slag te gaan!

Tags:
Recipe
Allergens:
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Cake mix

(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Egg)

50 g

Mascarpone

(Contains Milk)

4 piece

Egg

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

250 g

Butter

(Contains Milk)

125 g

Raspberries

1 piece

Lemon

⅕ piece

Four Fruits Jam

Not included in your delivery

0.17 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories2377 kcal
Energy (kJ)9947 kJ
Fat173.3 g
Saturated Fat110.3 g
Carbohydrate175.4 g
Sugar131.5 g
Dietary Fiber3.5 g
Protein27.5 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cake tin (24cm ø)
Cake tin (24cm ø)
Large Bowl
Small Bowl
Hand mixer
Hand mixer
Bowl
Serving platter

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Bewaar 50 gram roomboter apart.
  • Pers het sap van de citroen.
  • Vet de taartvorm in.
Beslag maken
2
  • Voeg de cakemix toe aan een grote kom. Kluts de eieren in een kleine kom.
  • Voeg 200 gram roomboter, een snufje zout, de geklutste eieren en het citroensap toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in de taartvorm. Voeg 4 el jam toe en meng voorzichtig met een vork door het beslag (zie Tip).
  • Zet de cake in het midden van de oven en bak 40 - 50 minuten (zie Tip).
  • Haal uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Haal de cake vervolgens uit de vorm.

Tip: 1. Je kunt de jam ook toevoegen nadat de cake is gebakken, in plaats van het te mengen met het beslag. 2. Controleer na 40 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.

Glazuur maken
3
  • Meng de mascarpone in een grote kom met de poedersuiker, de overige roomboter en 2 el water. Roer in ongeveer 3 minuten goed door. Bewaar het glazuur in de koelkast totdat de cake is afgekoeld.
  • Spatel het glazuur op de bovenkant van de cake (zie Tip).

Tip: Heb je de jam bewaard? Snijd de cake dan horizontaal doormidden en smeer 4 el jam, of meer naar smaak, op de onderste helft. Leg het bovenste stuk cake op de jam en spatel dan het glazuur op de cake.

Cake garneren
4
  • Versier de cake met de frambozen: leg ze in de vorm van een hart op het glazuur.
  • Serveer de cake op een serveerschaal.