Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood
Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood

Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood

1000 ml | 3 - 4 porties | 348 g groente | Serveersuggestie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak in slechts 20 minuten dit heerlijke knoflookbrood klaar met 2 soorten gesmolten kaas. Serveer het met de warme Indiase dahlsoep!

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Rye
Wheat
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

3 piece

Garlic

10 g

Fresh chives

(May be present Celery)

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

50 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

1000 milliliters

Indian-style dahl soup

(Contains Mustard May be present Milk, Gluten, Sulphites, Soy, Egg, Celery, Tree nuts, Fish, Peanuts, Lupin)

Not included in your delivery

20 g

[Plant-based] butter

4 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4681 kJ
Calories1119 kcal
Fat62.6 g
Saturated Fat31.7 g
Carbohydrate107.3 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber17.9 g
Protein32.5 g
Salt5.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Bowl
Soup pan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
2
  • Voeg de zachte roomboter toe aan een kom.
  • Meng de roomboter met de extra vierge olijfolie, de knoflook en 2/3 van de verse bieslook.
  • Breng op smaak met een flinke snuf zout.
3
  • Snijd de demi-baguettes in schuine plakken, maar snijd de plakjes niet los van de onderkant. 
  • Besmeer de plakjes aan de binnenkant ruim met knoflookboter. 
  • Verdeel de geraspte cheddar en Parmigiano Reggiano in en over de baguettes.
  • Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.
4
  • Verwarm ondertussen de dahl in een soeppan op middelhoog vuur.  
  • Leg het knoflookbrood op een serveerschaal en bestrooi met de overige verse bieslook.
  • Verdeel de dahl over diepe borden. 
  • Breek het brood aan tafel in stukken. Serveer met de dahl.