Verse tomaat-basilicumsoep met zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood
Verse tomaat-basilicumsoep met zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood

Verse tomaat-basilicumsoep met zelfgemaakt tomaat-mozzarellabrood

3 - 4 porties | met Italiaanse kruiden en vers basilicum

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Knapperig brood, gesmolten mozzarella en warme, zoete tomaatjes - met dit recept zet je het binnen 20 minuten op tafel. Serveer het met verse tomatensoep!

Tags:
Recipe
Allergens:
Rye
Wheat
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

10 g

Fresh basil

200 g

Passata

1 sachet(s)

Italian seasoning

200 g

Mini Roma tomatoes

1 bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

1000 milliliters

Tomato-basil soup

(Contains Celery May be present Gluten, Sulphites, Mustard, Lupin, Peanuts, Tree nuts, Fish, Milk, Egg, Soy)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3557 kJ
Calories850 kcal
Fat37.4 g
Saturated Fat11.3 g
Carbohydrate94.2 g
Sugar25.7 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein29.2 g
Salt7.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Soup pan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette in de lengte.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum, de extra vierge olijfolie, peper en zout.
2
  • Halveer de tomaten.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata erover. 
  • Leg daarop de mozzarella en de tomaten.
3
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. 
4
  • Verwarm ondertussen de tomatensoep in een soeppan op middelhoog vuur. 
  • Garneer het brood met het overige basilicum en breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood in plakjes en leg op een grote schaal of bord.
  • Verdeel de tomatensoep over diepe borden. Serveer het brood met de soep.