Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen
Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen

Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen

10 stuks | met hoisinsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze Vietnamees geïnspireerde loempia's zijn heerlijk licht! Je vult ze met garnalen, rijst en knapperige groenten en serveert ze met hoisinsaus.

Tags:
Recipe
Allergens:
Crustaceans
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Jasmine rice

1 piece

Carrot

1 piece

Onion

20 g

Garlic-ginger-chili mix

240 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

10 g

Fresh coriander & mint

1 piece

[Persian] cucumber

1 piece

Rice paper

2 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

75 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2931 kJ
Calories701 kcal
Fat5.3 g
Saturated Fat0.8 g
Carbohydrate132.3 g
Sugar26.5 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein28.1 g
Salt5.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Large Bowl
Serving platter

Cooking Steps

1
  • Kook 360 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Laat afkoelen.
  • Rasp de wortel met een grove rasp. Snipper de ui.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de ui en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de mix van gember, knoflook en rode peper en de garnalen toe. Bak 2 - 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
3
  • Hak de verse kruiden fijn.
  • Snijd de komkommer in dunne staafjes.
  • Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Wel een rijstvel 5 - 10 seconden in het water. Leg daarna direct op een plat bord om te beleggen.
4
  • Leg eerst de garnalen in het midden van het rijstvel. Leg daarop wat van de wortel, ui, komkommer, rijst, zoete Aziatische saus en verse kruiden.
  • Vouw de onderkant over de vulling heen, vouw de zijkanten dicht en rol op.
  • Herhaal met de overige rijstvellen.
  • Serveer op een grote schaal of bord met samen met de hoisinsaus.