Warme chocolademelk van Tony's Chocolonely met chocoladekoekjes
Warme chocolademelk van Tony's Chocolonely met chocoladekoekjes

Warme chocolademelk van Tony's Chocolonely met chocoladekoekjes

4 porties | met slagroom en stroofwafelkruimels

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Wat gaat er deze tijd van het jaar boven zelfgemaakte, warme chocolademelk? Je maakt het helemaal af met slagroom, stroopwafelstukjes en chocoladekoekjes!

Allergens:
Soy
Milk
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 pack

Chocolate cookie dough

180 g

Tony's Chocolonely - 70% dark

(Contains Soy May be present Milk, Egg, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

500 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

200 milliliters

Heavy cream

60 g

Crumbled stroopwafel

(Contains Egg, Soy, Wheat May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Gluten, Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)4171 kJ
Calories997 kcal
Fat59.2 g
Saturated Fat35.2 g
Carbohydrate91.5 g
Sugar66.5 g
Dietary Fiber1.6 g
Protein20.5 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Mixing Bowl
Mixer

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Snijd 8 - 10 koekjes uit de rol koekjesdeeg.
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven. Laat afkoelen.
2
  • Breek de pure chocolade in kleine stukjes.
  • Verhit de melk in een steelpan en laat op laag vuur al roerend zachtjes koken.
  • Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten.
3
  • Voeg ondertussen de room en de suiker toe aan een mengkom.
  • Klop de slagroom tot er stevige pieken ontstaan ​​(zie Tip).

Tip: Proef de slagroom en voeg eventueel meer suiker toe.

4
  • Verdeel de warme chocolademelk over de glazen. Schep de slagroom erbovenop.
  • Garneer met de stroopwafelstukjes.
  • Serveer de chocolademelk met de koekjes.