Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade
Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

2 porties | met mascarpone en pindakaas

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!

Tags:
Recipe
Allergens:
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

4 piece

Banana

2 piece

Brioche bun

60 g

Mascarpone

2 piece

Egg

30 g

Chocolate flakes

2 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

250 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Salt

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories927 kcal
Energy (kJ)3878 kJ
Fat40 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate114 g
Sugar77 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein25 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Deep Plate
Whisk
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Voeg de suiker toe aan een diep bord. Klop in een ander diep bord de melk, het ei en een snufje zout met een garde.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel en vervolgens door de suiker. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is worden de wentelteefjes niet krokant. Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).

Tip: De snelheid waarmee suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker snel bruin wordt.

4

Verdeel de wentelteefjes over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladevlokken en pindakaas. Besprenkel met de honing.