Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Banana
2 piece
Brioche bun
(Contains Tarwe, Melk (inclusief lactose), Ei May be present Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)
50 g
Mascarpone
(Contains Melk (inclusief lactose))
2 piece
Egg
(Contains Ei)
2 tube
Peanut butter
(Contains Pinda's May be present Noten)
150 milliliters
Organic semi-skimmed milk
(Contains Melk (inclusief lactose))
30 g
Chocolate chips
(Contains Soja May be present Melk (inclusief lactose), Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 teaspoon
Salt
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Sunflower oil
2 tablespoon
Sugar
Snijd het briochebroodje in plakken van 2 cm dik. Pel de banaan en snijd in plakjes (zie Tip). Hak de chocoladedruppels grof.
Tip: Met de bananen en eieren die je overhoudt, kun je de volgende dag banaan-ei pannenkoekjes bakken!
Klop in een diep bord de melk, het ei, de suiker en een snufje zout met een garde.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is, worden de wentelteefjes niet krokant. Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
Verdeel de wentelteefjes over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladedruppels en pindakaas. Besprenkel met de honing.