Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade
Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

2 porties | met mascarpone en pindakaas

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Soy
Wheat
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Banana

2 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

50 g

Mascarpone

(Contains Milk)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

2 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

150 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

30 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Sunflower oil

2 tablespoon

Sugar

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)3136 kJ
Calories750 kcal
Fat37.1 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate79.6 g
Sugar44 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein23 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Deep Plate
Whisk
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Snijd het briochebrood open.
  • Snijd de banaan in plakken.
  • Hak de melkchocoladedruppels grof.
2
  • Klop in een diep bord de melk, het ei, de suiker en een snufje zout met een garde.
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen het briochebrood door het eimengsel. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is, worden de wentelteefjes niet krokant.
  • Leg het briochebrood in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
4
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden.
  • Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladedruppels en pindakaas.
  • Besprenkel met de honing.