Wentelteefjes van suikerbrood met peer
Wentelteefjes van suikerbrood met peer

Wentelteefjes van suikerbrood met peer

2 porties | met cranberrychutney en walnoten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Alsof wentelteefjes nog niet lekker genoeg zijn! Maak ze deze week van suikerbrood én beleg ze met gebakken peer, cranberrychutney en walnoten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Lupine
Gluten
Wheat
Milk
Egg
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Sugar bread

(Contains Lupine, Gluten, Wheat, Milk, Egg May be present Soy, Gluten, Tree nuts, Sesame)

4 piece

Egg

(Contains Egg)

2 piece

Pear

40 g

Cranberry chutney

¼ teaspoon

Ground cinnamon

150 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

40 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

2

[Plant-based] milk

2.5 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)5607 kJ
Calories1340 kcal
Fat56.7 g
Saturated Fat23.5 g
Carbohydrate169.7 g
Sugar106.5 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein36.7 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Deep Plate
Tall-Sided Pan
Whisk
Small sauce pan

Cooking Steps

1
  • Was of schil de peer en verwijder het klokhuis.
  • Snijd in kwarten en vervolgens in plakken in de lengte. 
  • Snijd het suikerbrood in 8 plakken.
2
  • Klop in een diep bord de eieren, melk en 1 mespuntje kaneel met een garde. 
  • Verhit 2 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). 
  • Wentel ondertussen het suikerbrood door het eimengsel. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is, worden de wentelteefjes niet krokant.
  • Leg het suikerbrood in de pan en bak ongeveer 3 - 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

Tip: Is je koekenpan niet groot genoeg om alle plakken in een keer te bakken, gebruik dan twee koekenpannen.

3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de peer 3 - 4 minuten. 
  • Verhit ondertussen de cranberrychutney in een kleine steelpan op laag vuur (zie Tip).

Tip: Heb je wat extra tijd? Rooster de walnoten dan kort in een kleine koekenpan zonder olie.

4
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden.
  • Serveer met de Griekse yoghurt en garneer met de gebakken peer en cranberrychutney.
  • Garneer met de walnootstukjes.